1 de nov. 2016

EL PEQUEÑO TEATRO DE REBECCA

Quan parlem d' àlbums il.lustrats actuals, no podem deixar de banda a la gran RÉBECCA DAUTREMER (pàgina oficial Rébecca D.)
Aquesta autora francesa, que en en principi es dedicava a la fotografia,  ha il.lustrat diversos àlbums per a infants ( i que també agrada a grans); treballa per a premsa juvenil, cartelleria i disseny gràfic i de joguines,i també ha codirigit la película Kérity, la casa de los cuentos (Kérity, la maison des contes, 2009) amb guió de Anik Le Ray, en la que es basa el llibre Nat y el secreto de Eleonora.

Però vull parlar de la seva obra EL PETIT TEATRE DE REBECCA, pel meu parer una obra d'art de paper, amb imatges troquelades. Cada vegada que gires una pàgina, trobes una imatge que engrandeix l' imatge anterior, amb un petit detall, o un nou personatge. Pots trobar 100 personatges de les seves diferents obres, i també algunes frases dels seus llibres. 

No són només il.lustracions, són treballs manuals sobre paper, buscant una perfecció i la vegada una relació entre imatges, on poder admirar el treball de l' autora. Molt recomanat per anar mirant poc a poc i admirar els detalls.