16 de febr. 2014

PROHIBIDO LEER A LEWIS CARROLL

Nou llibre, premi LAZARILLO 2012 i premi Fundación Cuatrogatos 2014, escrit per Diego Arboleda i il·lustrat per Raúl Sagospe. Publicat per Editorial ANAYA.
Més coses? Feia temps que no em llegia un llibre en un dia. I aquest el vaig agafar a les nou del mati i a les set de la tarda, després de altres activitats entre mig, ja el tenia més que llegit. Sorprenent, perquè és un llibre modern, però dòna la sensació de estar llegint un clàssic. Obvi el lligam constant a Lewis Carroll i Alicia en el país de las maravillas. M'ha agradat molt i m'ha fet riure, perquè la institutriu té un paper important dins la història, amb la seva poca gràcia al moure`s,  igual que altres personatges, inimaginables, a més del llenguatge que utilitza l'autor, irònic i molt detallista.
Important també que els autors siguin joves i creatius, a més de relacionats amb l'àmbit literari :

Els autors
Diego Arboleda nació en Estocolmo, Suecia, en 1976, y unos años después se licenció en Filología Hispánica en la Universidad Autónoma de Madrid. Trabaja como librero en una de las librerías más importantes de esta ciudad, y ha ganado en dos ocasiones el Premio de Cuentos Ilustrados Ciudad de Badajoz junto a la ilustradora Eugenia Ábalos.

Raúl Sagospe nació en Vicálvaro, España, en 1974. Unos años después se licenció en Geografía e Historia en la Universidad de Alcalá de Henares. También cursó estudios de Ilustración en la escuela de Arte Nº10 de Madrid. Nunca los acabó, y actualmente trabaja como Técnico de Marketing.EDITORIAL ANAYA- PROHIBIDO LEER A LEWIS CARROLL (enllaç)