2 d’abr. 2012

2 D'Abril- Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil

El 2 d'Abril, coincidint amb el naixement de Hans Christian Andersen, es conmemora el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil. Des de 1965, l' IBBY (International Board on Books for Young People), treballa per promoure aquesta literatura tan especials per la nostra canalla.
Són molts els actes que bilioteques, llibreries i altres entitats realitzen al llarg tant del dia 2, com de la resta de la setmana.


Hans Christian Andersen nació el 2 de abril 1805, en Odense, una ciudad pequeña de la isla danesa de Fyn. Su padre era zapatero y su madre ayudaba a la economía familiar lavando ropa. No obstante una infancia pobre, se dice que ésta era recordada por el escritor como una época feliz, en la que su padre le contaba cuentos y alimentaba su imaginación de diversas formas. En una ocasión le construyó un pequeño teatro en el que el pequeño representaba obras con personajes elaborados con papel recortado.
 
Jo poso el meu granet de sorra recomenant un llibre, un recopilatori de BEATRIX POTTER, Cuentos Completos, de l' editorial BEASCOA.Podreu trobar tots els seus contes, amb les seves especials i tendres il.lustracions. Espero que us agradi, i que gaudiu de la literatura infantil i juvenil, i feu gaudir als més petits, ja que per ells els grans autors fan les seves creacions.
 
http://biblioabrazo.wordpress.com/2010/11/08/beatrix-potter-cuentos-completos/
Altres webs d'interés:
www.ibby.org/
 www.clijcat.cat/